Nok mindennapi szerepben a Telenor új emoji készletében

Különleges meglepetéssel köszöntötte a hölgyeket a Telenor Nonap alkalmából. A Telenor a Nemzetközi Nonap alkalmából a sztereotípiák, elso sorban a noi sztereotípiák legyozésére hívja fel a figyelmet, amihez egy különleges mobiltechnológiai megoldást hív segítségül. A fejlesztés könnyen az okostelefon-használók mindennapjai részévé válhat.

E-mail-ben, chaten, közösségi oldalakon egyre többet kommunikálunk okostelefonunkon, ám erre egyre kevesebb idot szeretnénk szánni. Ebben nyújtanak segítséget a hangulatjelek, az emojik: egy találó ikon sokszor kifejezobb lehet egy hosszasan megfogalmazott és bepötyögött mondatnál. Értheto tehát az emojik népszerusége, amiket különösösen a fiatal korosztály használ eloszeretettel és nagy gyakorlattal. A Telenor és partnere, a Young & Rubicam megfigyelték, hogy az okostelefonokon rendelkezésre álló emojik kevés lehetoséget adnak a fiataloknak, hogy kifejezzék egyéniségüket, túlságosan leszukítve ábrázolják a nemi szerepeket: a férfi tuzoltó, rendor, sportoló, míg a noi karaktereket fodrászként vagy éppen nyuszi jelmezes táncosként ábrázolják. Ezen kíván változtatni a Telenor: Nonap alkalmából a Google Play és hamarosan az App Store okostelefon alkalmazás boltokban ingyenesen elérhetové tesz egy rendkívüli hangulatjel-készletet, See Myself néven.

A speciális hangulatjeleket tartalmazó billentyuzet az okostelefon-felhasználók számára megnyitja a lehetoségeket, hogy a noi karakterek életszerubben, a sokszínuséget jobban bemutató környezetben jelenjenek meg: képzomuvész, súlyemelo, urhajós, mérnök, programozó, építész, búvár vagy épp csillagász. A See Myself alkalmazás telepítésével közel 100 érdekes karakterrel bovül okostelefonunk billentyuzetének emoji készlete. A See Myself szellemisége a szakemberek szerint is hozzájárulhat, hogy a gyakran kizárólag hangulatjelekkel kommunikáló fiatal korosztály önmagáról (és egymásról) kialakított képe a sztereotípiákat leküzdve közelebb kerüljön a valósághoz. A nonapi meglepetésként megjeleno See Myself alkalmazásban az elsore különlegesnek ható szakmák mellett a klasszikusabbnak vélt szituációk, például gyermeküket kezükben tartó noi ikonok is elérhetoek.

see_myself_board_2x
Vissza az oldal tetejére